Lasagne

Lihakastike:
400g naudan jauhelihaa
400g tomaattimurskaa
2 isoa sipulia – hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä ( murskattu massaksi )
1 rkl sokeria
1 dl vettä – jossa 1 lihaliemikuutio
1 tl mustapippuria
¼ tl valkopippuria

Ruskista jauheliha oikein – lisää muut ainekset ja anna muhia muutama minuutti.

Juustokastike:
6 dl maitoa ( 3dl aan sekoitettu 1,5 dl vehnäjauhoja )
3 rkl voita
150g Koskenlaskija juustoa (vahva)
50-100g Emmental raastetta
¼ tl valkopippuria
½ tl suolaa

Sulata voi kattilassa, -lisää tilkka maitoa, lisää vehnäjauhomaitoseos.
Hämmennä – lisää mausteet. Maitoa lisäämällä saat seoksesta
sopivan vahvuista.

Voitele lasagnevuoka, laita kerros lihaseosta – juustokastiketta ja lasagnelevyt.
Näin teet kerroksia ja päälimmäiseksi juustokastike + Emmental raastetta.
Uuni 175° ja 1 tunti.   Lasagnevuokassa vaikka folio päällä, (ei kuivu) 50 min
ja loppuaika ilman foliota, jotta saat väriä pintaan.