Dukkah-lohi ja uunikasvikset

Lohta tarjouksesta – noin puolitoistakiloinen.
Nyt ei vain ollut ulkoilma niin suotuisa, että olisin jaksanut olla ulkosalla
tuntitolkulla loimuttamassa, siksi päätin kokeilla muuta.

Dukkah-lohi oli hiukan erillainen, kuin perinteinen uunilohi.

Dukkah:
½ dl hasselpähkinää
½ dl manteleita
½ dl seesaminsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
2-3 tl sokeria

Paahda pähinät ja mantelit kevyesti pannulla
laita tehosekoittimeen ja lisää sinne loput ainekset.
Sekoita rouheeksi.

Lämmitä uuni 200C°

Uunikasvikset: ( omassani )
1 munakoiso ( muutama peruna )
1 paprika
2 punasipulia ( tavallinen sipuli 3 kpl )
2 chiliä ( purjoa )
1 sitruuna
2-3 rkl. rypsiöljyä.
( porkkanoita, paprikoita, palsternakkaa, lanttua. – perunakasvismauste )
Puolen tunnin välein – käännellään kasviksia (juureksia)
Kun uunikasvikset(juurekset) ovat kypsyneet, laitan lohen.

Leikkaa puhdistettu lohi annospaloihin, öljyä palaset kevyesti ja
lusikoi dukkahmassa palasten päälle.

Paistoin uunin alaosassa noin 15min. ja pienen hetken grillivastuksen alla.

Annokseen tein kastikkeeksi – Smetanaan tilliä ja merisuolaa myllystä

dukkah annos