HomeMatkailu Hämeenlinna ja Hällä

Hämeenlinna ja Hällä

Posted in : Matkailu, Ravintolat on by : Giorgio Filetti

Matkalla Hämeenlinnaa ja illalla syömään. Lauantai 3.8.2019 hyvältä tuntuvista ravintoloista valittiin Hällä. Ajanvaraus vain puhelimitse ja kello 12 alkaen. Odotellaan ja saatiin paikat(2 lle) kello 18:00.
Kellariravintola, – hyvä, – hyvältä näytti. Saimme 2 hengen pöydän seinustalta. Hiukan ahdasta naapurin kanssa. Ravintola oli aika täysi, – kuinkahan ruokien kanssa kestää? No kiire ei ollut. Alkujuomia, kiitos ei. Valittiin rouvalle Holvin lehtipihvi VL, G 22,90 ja itse otin alkuun Talon etanat – valkosipulivoi+aurajuusto. Pääruuaksi Härkää Black & White VL, G 25,50 €. Salaattipöytä oki myös köytettävissä, – harvinaista näin illalla, mutta hyvä. Valikoima oli aika ”perus”. Rouva otti reilusti ja minä ”seuraksi” vähän. Käväisen wc ssä ja etanat oli jo pöydässä. Ne oli hyvät (+). Pääruokiakaan ei tarvinnut kauaa odotella. MUTTA – annoksiin kuului ”maalaisranskalaisia.” – pöytään tuodut ”tikkupotut” ei kyllä ole sellaisia. Huomautin tarjoilijalle, ettei nämä ole maalaisranskalaisia nähnytkään. Hän ihmetteli vain, että ”kuuluikohan annokseen maalaisranskalaiset” – no trakistin/varmistin vielä listalta, – kyllä, molempiin annoksiin kuuluu. Tarjoulija vaan totesi, ”ehkä ne on loppu” (asiasta olisi kuulunut informoida ja kysyä muuta vaihtoehtoa esim. paistetut perunat olisi käynyt.) ns. Hyvitykseksi pyysin Gingerale juoman (3€),gei kannata odottaa toisia perunoita ettei pihvi jäähdy. No pihvi medium+ muuten ”ok” mutta aika jänteistä.(-+) Annos sinällään oli ok. Rouvan ihan hyvä. (helppo+). Jälkkärit joo. Rouva pyysi aika tomerasti kahden pallon jäätelöannos kastikkeella ja kermavaahdolla. Eikä sitten mitään piperyksiä, vaan reilu annos. No se tulikin kyllä reiluna. (+) Itse otin Karpaloparfait ja se oli ok riittävä ja hyvän makuinen ja toisen gingeralen. 
LASKU: Kohtuullinen, mutta – oli veloitettu 3 x gingerale. Pyysimme korjausta ja se hoitui. Tosin vain yksi vähennettiin, eli ei hyvitystä peruna mokasta.
No ehkä joku toinen Ravintola jos vielä Hämeenlinnaa eksytään ja ruokailemaan